Saltar a continguts

Associació Petits Músics del Món

Navegació

Menú principal

Treball a les escoles catalanes

Concert Sant Cugat Ampliar imatge
VISITA DELS GRUPS D'ÀFRICA A LES ESCOLES

L'activitat de sensibilització a les escoles "APRENEM A COOPERAR" suposa conèixer la cultura africana i fer-ho a través de la música.

Els alumnes conviuen amb grups africans que visita l'escola, particpen en els tallers musicals on aprenen ritmes i la música popular africanes de la mà de músics africans.

El grup africà ofereix una mostra de la seva riquesa artística, oferint un petit concert i on l'experiència dels tallers conclou amb un espai de diàleg i d'intercanvi.

"Aprenem a Cooperar": Els Tallers de Música Africana a l'escola, és una proposta oberta als centres de Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí.

Aquesta activitat es clou amb un gran concert i trobada general de pares, escoles i nens, en el Mercat Solidari.

L'activitat de sensibilització i educació consisteix, per tant, en fer un treball experimental a les aules directament amb grups africans, i que es complementa alhora amb altres activitats fora del centre.

L'equip de PPMM ofereix ademés un dossier pràctic amb activitats i exercicis que porten a la reflexió de l'alumne,l entorn les diferències econòmiques i polítiques del model europeu i altres.

Més enllà d'aquestes "diferències materials" la música apropa ambdues cultures. I la gran calidesa de tracte amb els grups africans fa que s'estableixin vincles més estrets.

 

Enllaç:  enllaç Youtube 
Imatge de complement
BIRIMANKWE, UNA CANÇÓ PER MALAWI
Aprenent a cooperar

Petits Músics del Món va presentar, amb el suport de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Televisió Sant Cugat, “Birimankhwe: una cançó per Malawi”, una iniciativa de sensibilització i cooperació emmarcada en el projecte “Aprenent a cooperar”.

Les cançons interpertades per un mil·ler llarg d'alumnes varen ser sel·leccionades d'entre les que composen el "Cançoner Hear Us". Un equip de Televisió Sant Cugat va enregistrar els centres i els nens cantant, per a un programa especial emes a aquesta cadena televisiva i als canals de youtube de Petits Músics del Mon i TVSC..

 

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats